Bilgi ve Randevu Hattı 0312 427 03 00
UYGUNLUK

UYGUNLUK

Uygunluk
  • Eğer Amerika’da doğum yapmak için maddi ve manevi durumunuz hazır ise aşağıda bulunan bazı önemli durumlara haiz olmanız gerekmektedir.
  •  
  • 18 ile 35 yaş arası anne adayı olmanız Hamileliğinizin başından itibaren durumunuzun normal seyrinde olması
  •  
  • 26. Haftaya kadar olan sürede yaptırdığınız tüm tetkik ( test, ultrason vb ) ve muayene bilgi ve belgelerinin yanınızda olması ve ibraz edilmesi.
  •  
  • Alacağınız vizenin mutlaka 26. Haftanın öncesinde tamamlanmış olması ( önerimiz hamileliğinizin 3’ncü ve 4’üncü aylarında alınması )
  •  
  • Hamileliğin tüp bebek yöntemi ile olmaması İkiz veya üçüz hamileliğin olmaması ( tekil gebelik olması )
  •  
  • Daha önce sorunlu gebelik yaşanmamış olması ( daha önceki hamileliğinden sakat veya prematüre bebek doğurmamış olması, düşük yapmamış olması )
  •  
  • Anne adayının şeker hastalığının, tansiyon hastalığının veya kan uyuşmazlığından kaynaklı hastalıklarının bulunmaması Alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının olmaması Gerekmektedir.

 

Yukarıda yazılı durumların herhangi birine / bir kaçına sahip iseniz hastane, doktor ve doğum ile birlikte tetkik, test vb masraflardan ve doğabilecek her türlü sorundan siz sorumlu olacaksınız ve masrafların da tarafınızdan karşılanması gerekecektir. Ayrıca hamileliğinizin 6.ayına kadar ( tahmini 5-6 aylık iken ) Amerika’ya giriş yapmanız tavsiye edilir. Amerika’da kalış sürenizin 6 olduğunu düşünürsek 3 ay önceden gidip doğum sonrası da maksimum 3 ay daha kalabileceksiniz.

 

Yani kalış süreniz toplam 6 ay’ı geçemez. Anne adaylarının gebeliklerinin normal olması durumunda 7.ayına kadar okyanus aşırı uçuş yapabilmektedirler. Her ne olursa olsun doktorunuzun raporu olmadan gebe iken uçuş yapamazsınız. Bu süre yani uçuştaki gebelik süresi 28 ile 32 hafta arası olan anne adaylarına gebeliğin normal olması durumunda uçuş izni verilir. 32 hafta sonrası gebelik olması durumunda doktor raporu olsa dahi havayolu şirketi uçuşa izin vermez.